
Jeannine
Geslacht: Vrouw
Herkomst: Franse oorsprong
De naam Jeannine is een vrouwelijke voornaam die zijn oorsprong vindt in het Frans. Het is een afgeleide vorm van de naam Jeanne, die op zijn beurt weer een vrouwelijke variant is van de naam Jean, de Franse versie van Johannes.
De naam Johannes heeft zijn oorsprong in het Hebreeuws, waar het Yohanan betekent, wat zo veel betekent als "God is genadig" of "de genade van God". Deze betekenis is door de eeuwen heen behouden gebleven in de verschillende varianten van de naam.
In de Franse cultuur is Jeannine een populaire naam die vaak wordt geassocieerd met een zekere elegantie en verfijning. De naam heeft een zachte klank en wordt vaak gezien als een tijdloze keuze voor meisjes. De populariteit van de naam nam vooral toe in de 20e eeuw, maar is sindsdien wat afgenomen.
Samenvattend kan worden gesteld dat Jeannine een naam is met een rijke geschiedenis en een betekenis die verwijst naar de genade van God, voortkomend uit de Hebreeuwse wortels van de naam Johannes.
Naam letteranalyse
J
Symboliseert rechtvaardigheid, eerlijkheid en idealisme.
E
Symbool voor energie, nieuwsgierigheid en vrijheid.
A
Wordt geassocieerd met leiderschap, onafhankelijkheid en ambitie.
N
Geassocieerd met nieuwsgierigheid, avontuurlijkheid en vrijheid.
N
Geassocieerd met nieuwsgierigheid, avontuurlijkheid en vrijheid.
I
Staat voor individualisme, gevoeligheid en intuïtie.
N
Geassocieerd met nieuwsgierigheid, avontuurlijkheid en vrijheid.
E
Symbool voor energie, nieuwsgierigheid en vrijheid.
Over letteranalyse
Letteranalyse is een fascinerende methode om inzicht te krijgen in persoonlijkheidskenmerken op basis van de letters in je naam. Elke letter draagt een unieke energie en betekenis. Deze analyse kan helpen om jezelf beter te begrijpen en je sterke punten te ontdekken.
Naamdag
12 januari
De naamdag van Jeannine wordt gevierd op 12 januari.
Naamdagen zijn speciale dagen waarop de heilige of patroon van een bepaalde naam wordt herdacht. In dit geval is 12 januari de dag waarop de heilige Jeanne (of Jeannine) wordt geëerd.

Naamvarianten
- Janine
- Janneke
- Jeanette
Numerologie
Numerologische berekening voor de naam "Jeannine":
Numerologisch getal: 9
Over Numerologie
Numerologie is de studie van de symbolische betekenis van getallen en hun invloed op ons leven. In de numerologie wordt geloofd dat elk getal een unieke trilling of energie heeft die ons karakter en levenspad kan beïnvloeden. Door de getallen in je naam of geboortedatum te analyseren, kun je inzicht krijgen in je persoonlijkheid, talenten, uitdagingen en levensdoel.
Het berekenen van je numerologische getal is slechts het begin. De interpretatie van dit getal in de context van je leven en ervaringen is waar de echte diepte van numerologie ligt. Onthoud dat numerologie, net als andere esoterische praktijken, als een hulpmiddel voor zelfreflectie en persoonlijke groei kan worden gebruikt, maar niet als een absolute waarheid moet worden beschouwd.
De naam Jeannine in braille
Zo ziet de naam "Jeannine" eruit in braille:
⠚⠑⠁⠝⠝⠊⠝⠑
JEANNINE
Braille is een tactiel schriftsysteem gebruikt door mensen met een visuele beperking. Elke "cel" vertegenwoordigt één letter.
De naam Jeannine in gebarentaal
Hier zie je hoe de naam "Jeannine" wordt uitgebeeld in gebarentaal:

J

E

A

N

N

I

N

E
Over gebarentaal
Gebarentaal is een visuele taal die gebruikt wordt door de dovengemeenschap. Het Nederlandse handalfabet is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en wordt gebruikt om namen en woorden letter voor letter uit te spellen.
De naam Jeannine in het Chinees
De naam "Jeannine" kan in het Chinees worden weergegeven als:
珍妮 (Zhēn nī)
Deze Chinese karakters geven een fonetische weergave van de naam "Jeannine" in het Chinees. Let op dat de karakters zelf geen specifieke betekenis hebben die verband houdt met de naam "Jeannine," maar puur zijn gekozen op basis van de klank.
De naam Jeannine in morsecode
De naam "Jeannine" in morsecode:
.--- . .- -. -. .. -. .
Jeannine
J
.---
E
.
A
.-
N
-.
N
-.
I
..
N
-.
E
.
Morsecode is een methode om tekst te coderen als gestandaardiseerde reeksen van twee verschillende signaalduren, aangeduid als punten en strepen.